Mattias Lind är en konsult inom it-branschen. Jag är specialiserad på Microsoft SQL Server, infrastruktur, kommunikation och säkerhet.

Välkommen!

Jag driver ett eget litet företag, Fandes Sverige AB, som levererar driftstöd, optimering av databaslösningar, utbildning genom partner, Informator, och mycket mer. Jag har arbetat som konsult sedan 1992 och drivit egen verksamhet sedan 2002.

En av mina passioner är westernskytte. De som känner mig har säkert hört detta till leda. Westernskytte i Sverige drivs genom Sweden Western Shooters. Skytteformen kallas Cowboy Action Shooting, och är som namnet antyder fyllt av Action. Man skjuter tidstypiska westernvapen, i tidstypiska kläder, i scenarier och resultatet räknas i förbrukad tid med tidstillägg för missar och procedurfel. 2006 var året jag fick mitt första SM-guld i kategorin Gunfighter, man skjuter med en revolver i vardera hand.

torsdag 8 januari 2009

Prag

Hej på er,

Sitter just nu med en kaffe och cigarett i Prag och funderar över dagen, de flesta andra ångrar nog sig för gårdagskvällen istället. Det var första kvällsaktiviteten här nere på MCT Summit, själv hade jag värsta huvudvärken och gick och lade mig innan 21. Första dagen var väl si så där, mycket säljsnack och sånt som kanske inte intresserar oss utbildare så mycket. Ofta återkommande var våran kris, och att nu är det dags att utvecklas och annat som de flesta av oss redan vet. I våran strävan efter kunder är organisationen viktig, men vi får inte glömma individen. Det är individen som gör besluten, och individen vi har i klassrummet, och på något sätt individen som håller i plånboken. Jajaja, nog om det.

Produkter värda att nämna är ju Windows 7, det är cool! Knappt när vi vant oss att byta XP mot Vista så kommer Windows 7, har ni tänkt skippa Vista så glöm det. Vista är bästa vägen mot Windows 7, det ger Er en chans att fasa in organisationen i lugn och ro.

Produkter vidare värt att nämnas är SQL Server 2008, inte en enda session om SQL. Det är med en tår i ögat jag skriver detta, tur att man är här nere och kan plåga andra om vad som är bra och bättre med våran älskade databashanterare. Fått lite nya vänner, Matthew Roche som är Quality Architect för Microsoft Learning och en riktig Manowar-fan, Joey Snow som är Technical Evangelist för Developer and Platform Evangelism team hos Microsoft, Chris Givens som skrev Sharepoint-kursen och Shirley med flera.

Idag ska Tibi få snacka lite, han har en frivillig session som heter "Teaching more with less" tillsammans med Matthew Roche nu på förmiddagen, ska ställa upp och närvara. Syftet med sessionen är att få igång en dialog om vad vi som utbildare kan göra för att utveckla läroformen.

Well, now it't time som get going.

See yah,
Matt

Inga kommentarer: